0

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak yakin menteri besar Kedah yang baharu, Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah mempunyai kemampuan untuk membawa Kedah menjadi lebih maju.

Katanya beliau juga percaya Ahmad Bashah mampu menjalankan tugasnya dengan berkesan supaya rakyat mendapat lebih rezeki selain menjaga kebajikan seluruh rakyat.

"Saya dan rakan-rakan (dalam kerajaan Persekutuan) ucapkan tahniah kepada Ahmad Bashah sebagai menteri besar yang baharu dan selamat bertugas," katanya pada awal ucapannya ketika merasmikan Sekolah Jenis Kebangsaan Tamil (SJKT) Paya Besar, Lunas di Kulim hari ini.

Selain Ahmad Bashah, turut hadir pada majlis itu Menteri Pendidikan Datuk Seri Mahdzir Khalid, menteri kesihatan yang juga Presiden MIC Datuk Seri Dr S Subramaniam dan Timbalan Menteri Pendidikan Datuk P Kamalanathan.

Semalam, Ahmad Bashah, 66, yang merupakan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Bakar Bata mengangkat sumpah sebagai menteri besar Kedah ke-12 di Istana Anak Bukit, Alor Setar.

Beliau menggantikan Datuk Seri Mukhriz Mahathir yang meletakkan jawatan 2 hari lepas. – Bernama, 5 Februari, 2016.Source from The Malaysian Insider

Post a Comment

 
Top